EVRAKLAR

✅PASAPORT
Pasaportu alma sürecimi ve gereken belgeleri okumak isterseniz
 burayı tıklayınız.


✅VİZE (VFC GLOBAL & İDATA)
Pasaport başvurusu ile iş bitmedi tabiki vize işlemleri için Nagehan'ın araştırması sonucu Trabzon'daki bir aracı firmayla (VFC GLOBAL)  Almanya vizesi almak için anlaştık. Neden Almanya derseniz, bunun cevabı ilk giriş yapacağımız yerin Berlin Schönefeld Hava Alanı olması. Bunun için aracı firmadan randevumuzu aldık. Randevunuzu aldığınız gün içinde saat 15.00'e kadar 200 ₺ para yatırmaz iseniz randevunuz sistem tarafından onaylanmıyormuş. Biz de Kasım ayının 18 ine randevumuzu aldık almasına da pasaport yetişecek mi diye kafamda deli sorular dönüp duruyor. Fakat aksi bir durum olursa randevumu ileri bir tarihe alıp alamayacağımı sordum ve alabileceklerini söylediler aklınızda bulunsun 😉. Ki böyle bir duruma gerek kalmadı, randevu günüm gelmeden pasaportum elime ulaştı ve Trabzon İDATA ofisine belgelerimi götürdüm ve konsolosluğa doğru yola çıktı. Belgelerim ise aşağıda açıklamaları ile birlikte yazıyor. İDATA ofisinde de 335₺ bir ödeme gerçekleştirdim. Ücretler en aşağıda detaylıca yazıldı.

Pasaport ve vize başvuruları gibi temel şeyleri hallettikten sonra sıra geldi vize için gereken belgeleri almaya. Madde madde evraklar için ve benim vize sürecinde yaşadıklarım için tıklayabilirsiniz.

👉 SEYAHAT SİGORTASI
İlk olarak en önemlilerden Seyahat Sigortasından başladık işe. Bunun için İş Bankasının bünyesinde bulunan Anadolu Sigortayı tercih ettik (bir sebebi var mı? Yok 😄). Schengen vizesi için 30.000 £'luk sigorta yaptırmak gerekiyor aklınızda bulunsun. Bu işlem bize 36,33 ₺ mal oldu. 

👉BİOMETRİK FOTOĞRAF
Artık her fotoğrafçı bunun nasıl çekildiğini cipli kimlikler ve ehliyetler sayesinde öğrendi. şöyle güzel bir poz vermek ise size kaldı. 😉


👉TAM TEMKİNLİ NÜFUS KAYIT ÖRNEĞİ
Siz de Artvin gibi her şeyin elinizin altında olduğu, küçük, şirin bir yerde yaşıyorsanız en kolay adımlardan biri olduğunu fark edersiniz. Tam Temkinli Nüfus Kayıt Örneğini almak için Nüfus Müdürlüğüne gittim ve kolayca bu belgemi de tamamlamış oldum. Bu arada Tam Temkinliden kasıt belgenin tüm ailenin bilgilerini barındırıyor olmasıymış.

👉SPONSOR DİLEKÇESİ
Öğrenci değilim, çalışmıyorum da bu benim Avrupa'yı gezmeme engel olamaz ya 😄. Zengin (çok olmasa da olur) bir akrabanız var ise işlem tamam. Bu zengin akrabanıza şöyle bir dilekçe imzalatmanız gerekiyor. Eğer sponsorunuz şirket sahibiyse şirket kaşesini de altına eklerse iyi olur muşşş :).




👉KENDİ HESAP EKSTRENİZ
Eğer hesabınızda biraz paranız var ise şöyle bir kaç bin sponsor hesaplarının dışında sizin hesabınızın olması da ekstra güven sağlayacağından almanızı öneririm. Olmazsa olur mu bence olur.

👉UÇAK BİLETİ
Vize işlemleri için gerekli olan bir diğer detay ise Uçak Biletleri. Uçak biletlerimizi Pegasus Hava Yollarından almayı tercih ettik. Çünkü THY firmasının  Berlin Schönefeld Hava Alanı'na uçuşu bulunmamaktaydı. 24.12.2016 Trabzon✈İstanbul✈Berlin✈ 31.12.2016 İstanbul✈Trabzon, yani tüm gidiş geliş uçakların toplam maliyeti 525 ₺.

👉OTELLER
Otellerimiz süper fiyatlarda, umarım kendileri de fiyatları gibidir. artık yaşayınca görüceğiz ve tüm yorumlarımı buradan paylaşmaya devam edeceğim :) Şöyle ki biz bu seyahatimizde sadece 3 gün otelde konaklayacağız ve buralar Berlin, Prag, Budapeşte. 
Berlin'de Meininger Hotel Berlin Mitte'de konaklayacağız. Odamız üç kişilik bir oda. Kişi başı 112 ₺.
Prag'da City Central De Luxe'de konaklayacağız. Üç kişilik odamızda kişi başı 53 ₺ ile Prag'da güzel bir gece geçirmeyi umuyoruz :).
Budapeşte'de Full Moon Design Hostel Budapest'de bir gece geçireceğiz. Bu gece içinse kişi başı 51 ₺ ödeyeceğiz.

Otellerimizi ayarlarken Booking sitesini tercih ettik ve ücretsiz iptal ve konaklarken ödeme fırsatı sunan otelleri öncelikli tuttuk. Allah korusun olur da vize çıkmaz ise paranızın boşa gitmemesi adına size de tercihim bunları göz önünde bulundurmanız.

👉TREN-OTOBÜS BİLETLERİ
Bizim gibi sizde ülkeden ülkeye gezip tozmak istiyorsanız. Bir gün otelde kalalım diğer gün geceyi otobüste-trende geçirelim de tasarruf olsun diyorsanız kullanacağınız aracın biletlerini de vizede göstermek zorundasınız. İnternette bir çok site var bu seyahatler için güzel bir plan ile işiniz tamam. 😊

Bizim biletlerimiz;

  • Berlin (25.12.2016)🚉 Prag (25.12.2016) 

                     07:03                   11:27 
                                        4 saat 24 dakika
                                              72.00 ₺

  • Prag (26.12.2016) 🚌 Budapeşte (27.12.2016)
                   21:30                    5:30
                                                8 saat 
                                               98.00 ₺
  • Budapeşte (28.12.2016) 🚌 Viyana (28.12.2016)
                                  07:00                 9:55
                                                   2 saat 55 dakika     
                                                         83.00 ₺
  • Viyana (28.12.2016) 🚌 Varşova (29.12.2016)        

                           23:30              11:40
                                               12 saat 10 dakika
                                                     105.00 ₺

  • Varşova (29.12.2016) 🚌 Gdansk (30.12.2016)
                          23:30                 5:00
                                               5 saat 30 dakika
                                                     24.00 ₺
  • Gdansk (30.12.2016) 🚌 Berlin (31.12.2016)
                        21.10                  5:25
                                             8 saat 15 dakika
                                                    66.00 ₺

👉BAŞVURU FORMU





👉SPONSOR BELGELERİ
Benim sponsorum sevgili babam oldu. Babam iş yeri sahibi dolayısıyla ben iş yeri sahibi için gerekli olan belgeleri sizinle paylaşacağım.
📜Vergi Levhası : muhasebeden temin ettim. Güncel olmasına dikkat edin.
📜Faaliyet Belgesi: işletmenin çalıştığını göstermek için Ticaret Odasından alabilirsiniz.
📜Oda Kayıt Belgesi: yine Ticaret Odasından alabilirsiniz.
📜İmza Sirküsü : muhasebede güncel varsa yaşadınız. Yoksa Noterden para karşılığı alınıyormuş.
📜Ticaret Sicil Gazetesi Kopyası: Muhasebeden temin ettim.
📜Gelir Gider Bilançosu : eğer iş yeri bir şirket ise bu belgenin ismi Kurumlar Vergisi Beyannamesi oluyor ve yine muhasebeden alabilirsiniz.
📜Sponsorun Bireysel Hesap Ekstresi: Son 4 aylık olmalı. Kaşeli ve imzalı olmalı.
📜Şirketin  Hesap Ekstresi: Son 4 aylık olmalı. Kaşeli ve imzalı olmalı.
📜Kredi Kartı Hesap Ekstresi: bunun kesin gerekliliği yok. var ise götürün ben götürdüm aldılar. 
📜Bağkur Hizmet dökümü: E-devletten alabilirsiniz. SGK'nın Ortak Hizmetler adı altındaki hizmetlerden "Tescil ve Hizmet Dökümü" adlı barkodlu belgeyi alarak kullanabilirsiniz. Ben bu belgeyi götürdüm fakat bana geri verildi. Neden verildiğine dair bir fikrim yok en kısa zamanda öğreneceğim.
📜Tapu kopyası: Eğer sponsorunuzun üzerine tapular araç ruhsatları var ise bunları da götürmekte fayda var. Yoksa da sorun değil.

Evraklara Verdiğim Ücretler;

Pasaport: 621.00 ₺
Vize Randevu: 200.00 ₺
Seyahat Sigortası: 36.33 ₺
Biometrik Fotoğraf: 15.00 ₺
Uçak biletleri: 525.00 ₺
Oteller: 216.00 ₺ (3 gece toplam😍)
Otobüs ve Trenler: 450.00 ₺
İDATA: -koordinasyon: 94.00₺
              -kargo: 27.00₺
              -konsolosluk bedeli: 214.00₺




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder